Kapitola trinásť – Čo nenávidím viac,než angličáky

Zobudil som sa skôr ako zvyčajne, a tak som mal pár minút možnosť premýšlať nad životnou situáciou,v ktorej sa nachádzam. Rozmýšlam, či je toto posledné normálne ráno. Zamrzí ma, že pre Mimušku asi áno. Neviem ako dlho dokážeme pred ňou tajiť, čo sa bude diať. Zájdem do jej izby a opatrne ju zobudím. Usmievam sa keď protestuje, a nechce vstávať. Dám jej ešte pár minút, a idem pripraviť raňajky. Mimuška prišla práve včas, vypýtala si kečup a ja som cítil nostalgiu, ako nikdy predtým. Môže človek cítiť nostalgiu za niečím, čo sa práve deje? Neviem, ale dojímali ma jej malé rúčky, jej nešikovné pohyby vidličkou a hlavne jej múdre reči. Po pár minútach sa k nám pridala aj Kamila, a na moje veľké prekvapenie, sa atmosféra nezhoršila. Je to dobrá herečka, nečudo, že som si rok nič nevšimol. Boli to asi moje najpríjemnejšie raňajky v živote. Nikto sa nikam neponáhľal, a ja som sa začal pohrávať s myšlienkou, že by sme to ešte predsa len mohli skúsiť pozliepať. Hneď ako som si to však pomyslel, ozval sa vnútorný pocit a oznámil mi, že to sa nestane. Pomaličky sme sa pripravili, odviezol som Mimu do škôlky, a na crossfit si pre istotu zabalil ešte aj náhradný uterák.

V práci som toho veľa neurobil. Bude večer hádka? Kto je Kamilin milenec? Kde ho stretla? Celý deň trval neskutočne dlho, ale nakoniec som sa dočkal a pri crossfitovom bare som bol už pol hodinu pred začiatkom trénigu. Privítala ma Veronika a hneď sa pýtala čo sa dialo s Kamilou. Povedal som jej všetko. Až som sa divil, že som to stihol do začiatku cvičenia.

„Vladuško, ak budeš robiť všetky svoje rozhodnutia s láskou, budú to tie správne rozhodnutia.“

„Chcel by som jej dať ešte šancu.“

„Ak ti tvoj hlas povedal, že sa to nestane, tak to netlač. Poď privediem ťa na iné myšlienky. Myšlienky na bolesť, pálenia svalov a celkového vyčerpanie.“

Povedala to síce s úsmevom, ale ja som vedel, že nežartuje. Len som preglgol a napil sa minerálky, ako by mi to malo pomôcť.

Môj život bol o toľko ľahší, než som zistil, čo je to plank. Na druhej strane som, ale zistil, že čo nenávidím viac, ako angličáky. Angličáky s výskokom na hrazdu.

Jedno som však musel uznať. Na Kamilu som si spomenul až v aute na ceste domov. Pri crossfite nemáte šancu premýšlať nad nesmrteľnosťou chrústa, a to ani vtedy, keď vás doma čaká žena spolu s jej milencom.