Kapitola tridsaťšesť – Nové začiatky

Tinder sa ukázal ako sklamanie. Tých pár hodín, čo som na ňom strávil, neprinieslo želané ovocie a tých pár odpovedí, ktoré mi prišli, neviedli k ničomu. Postupne som vypol notifikácie, prestal ho kontrolovať a nakoniec naň úplne zabudol. Lenže Tinder nezabudol na mňa a ďalej ukazoval môj profil. Zimu postupne vystriedala jar a mne pribudol v telefóne nový kontakt – Martina. Stretol som ju po rodičku. Prihovorila sa mi a zisťovala, prečo som jej neodpísal na Tindri.

„Bol to môj vek, alebo crossfit? Lebo sedemročné dievčatá mám rada. Jedno mám doma.“

„Môžem Vás ubezpečiť, že nič z toho. Jednoducho som ho prestal používať.“

„Áno, podarilo sa Vám niekoho nájsť?“

„To nie. Skôr som mu prestal veriť, že by ma vedel spojiť s niekým, kto by za to stál. No zdá sa, že som mu krivdil.“

Lichôtka urobila svoje a už o dva dni sme sedeli v kaviarni, zatiaľ čo boli baby v spolu v kine. Porozprávala mi, ako dokázal COVID niektoré manželstvá utužiť a to jej dôkladne zničiť. Nepomohla ani manželská poradňa ani mediátor. Keď sa opýtala mňa, na chvíľu som zaváhal, koľko toho o sebe prezradiť. Okamžite prečítala moje zvraštené čelo.

„Nevera?“

„Nevera, tehotenstvo, kult, únos. Asi to nie je príbeh na prvé stretnutie.“

„Znie to tak. Preberieme to nabudúce.“

„Nabudúce?“

„Teda, ak budeš chcieť.“

Chcel som a tak sme išli cez víkend s babami do aquaparku. Trvalo skoro tri hodiny kým som vyrozprával udalosti posledného roku. Stihol by som to aj skôr, ale Martina mala množstvo doplňujúcich otázok. Ona mi zas prezradila, že má rada knihy. Beletriu ale hlavne literatúru faktu. Ja som si nebol úplne istý ani tým, čo presne beletria ako slovo znamená, a literatúra faktu bola pre mňa neznámy pojem. Martina hovorí o knihách s vášňou a nadšením, ktoré vidím na crossfite. Vlastného skoro dospelého syna opísala dvoma vetami, ale Annu zo Zeleného domu ospevovala dvadsať minút. Musel som sa pri tom usmievať a niekoľkokrát zopakovať, že som ju nečítal. Je to človek, ktorého chceš mať na telefóne, ak sa náhodou dostaneš do „Kto chce byť miliónarom?“ a príde na otázku o literatúre. Príjemne sa počúva a tráviť s ňou čas je zvláštne jednoduché. Nielen že máme baby v jednej triede, ešte aj bývame len dve ulice od seba. Pokiaľ spolu baby trávia čas, my sa prechádzame po vonku. Maťa je zavesená na mojom ramene a premýšľam ako ten náš vzťah definovať. Vedie to niekam? Chcem aby to niekam viedlo? Čo vlastne chcem aby bola? Myslím, že to rieši aj Mima s Annou. Asi by som sa s ňou mal poradiť. Ja neviem. Z môjho rovnovážneho stavu ma vytrhol email od Dušana a Veroniky.

Drahý priateľ Crossfitu,

V našom meste sa už túto sobotu otvorí nový crossfit box Crossfit Tarmac, a s radosťou by sme ťa pozvali na úvodný wod, a tým aj slávnostný krst gymu tvojím potom. Veríme, že si nájdeš čas, a pomôžeš nám ho poriadne pokropiť.    

Keď sa ti láska presťahuje, tak za ňou chodíš ďalej. Tak to bolo aj s mojím crossfit boxom. Nebolo o čom premýšľať, a okamžite som potvrdil účasť.