Kapitola piata: Určite.

Zobudil som sa na svalovicu. Nebolo ešte ani päť hodín a mňa bolelo celé telo. Nechápal som, čo sa deje. Zašiel som si po pohár vody a ešte hodinu som sa prehadzoval v posteli. Pri raňajkách na mňa Kamila pozerala, ako by ma nikdy predtým nevidela. Zo všetkých síl som sa snažil, aby na mne nebolo poznať, že trpím. Nebolo to ľahké, ale myslím, že si nič nevšimla.

Sedel som v kancelárii a premýšlal, čo robiť. Zobral som peniaze na landing kurz, ale vedel som si predstaviť aj oveľa príjemnejšie spôsoby, ako ich utratiť. Taká masáž by mi teraz urobila dobre, ani nehovoriac o tom happyende na záver. Usmieval som sa na Excel pred sebou a predstavoval si tú masáž, keď ma z nej vyrušila iná myšlienka.

„Kto vlastne si?“ - zaznela Kamila v mojej hlave.

„Som Vlado, som pánom svojho života! Som hrdý otec krásneho dievčatka.“ Snažil som sa odpovedať na otázku. Ale potom som sa nad tým lepšie zamyslel. Že mama mi meno dala po svojom otcovi, pánom svojho života som bol len do určitej miery (veľmi malej) a otcom som sa stal, lebo zapracovala nehoda skôr, než náhoda.

„Vieš o sebe povedať aspoň jednu pravdivú vec?“ - pokračovala virtuálna Kamila.

„Nikdy som ti nebol neverný!“

Zvraštil som čelo a hoci to bola pravda, určite nie preto, že som sa tak rozhodol. Jednoducho som len nemal dosť príležitostí, odvahy a hlavne peňazí.

„Zobral si moje peniaze, ktoré som ti dala na kurz. Ak ich minieš na nejakú kurvu, si horší ako všetci tí politici, na ktorých tak pičuješ.“

„Ja nie som ako oni!“

„Určite?“

„Určite.“

Excel sa prepol na šetrič obrazovky. Znamenalo to, že som svoj interný dialóg viedol už desať minúť bez toho, aby som vôbec pohol myšou. Vrátil som sa teda nejako do pracovného tempa, a po práci som si to rovno namieril do športovej haly – Hangair. Napochodoval som rovno k baru, kde Dušan práve čistil poháre.

„Ahoj, ako sa ti páčila včerajšia hodina? Vlado, ak sa nemýlim.“ - s úsmevom žmurkol.

„Bolo to otrasné, necítim si nohy a bolí ma chrbát.“

„No to ma mrzí, že to tak cítiš.“

„Hmmm.“

„Každopádne, čo môžem pre teba urobiť?“

„Chcem sa zapísať na ten landing kurz.“

„Určite?!“

Položil som peniaze na bar.

„Určite!“