Kapitola dvadsaťpäť – Päťtisíc?! Jasné! Kde a kedy?

Tak na tento workout nikdy nezabudnem. O pár týždňov to bude rok, čo som začal s crossfitom, a čoraz častejšie sa mi stáva, že dokážem odcvičiť RX. No a potom, tak ako teraz, sa stane niečo, ako dnes. Workout, ktorý ťa zhltne, požuje a vypluje. Workout, ktorý ti ukáže, že stále si len slabý, krehký človek a plač je adekvátna reakcia na tvoj úbohý stav. Sedel som v šatni a hovoril si, že je úplne zbytočné sa ísť osprchovať, keď ešte stále zo mňa tečie, ako zo sitka na špagety. Mal som počúvnuť Ninu, otočiť sa, ujsť a radšej zaplatiť pokutu za neúčasť. Musím sa vzchopiť, obliecť a ísť. Mima ma už určite čaká pred šatňou. Do prčic, možno tam je aj Gabika a ona by ma ozaj nemala vidieť v tomto žalostnom stave. Nebolo by to dobré pre moje mužské ego a šance vychutnať si tých posledných päťdesiatjeden dní, pokiaľ sa mi stratí v cudzej krajine na vzdialenom kontinente. Chcel by som mať silu udržať si ju pre seba, ale momentálne nemám silu ani sa len zdvihnúť a ísť do tej sprchy. V tom momente mi zazvonil telefón a ja som sa musel postaviť, aby som ho zdvihol.

„Dobrý deň, Monika z reklamnej agentúry Moonbase.“

„Prepáčte, ale momentálne nemám záujem.“

„Vy možno nemáte záujem, ale my máme záujem o Vás.“

Sadol som si späť na lavičku a počúval ako veľmi sa jej, celému tímu a hlavne zákazníkovi páčilo moje video, ktoré som zavesil na ich stránku. Keď som jej povedal, že neviem o čom je reč, zneistela. Ja som si vôbec nepamätal, že ma Mima minulý týždeň natáčala a už vôbec som netušil, že to niekam poslala. Opísala mi ho, a ja som si spomenul.

„No viete, vec sa má tak, že by sme ho radi použili v našej vianočnej kampani na sadu produktov pre mužov od značky Rexona. Už dva dni sa ho snažíme napodobniť v štúdiu, meníme hercov, svetlo, kulisy, voiceover, ale nedokážeme zreprodukovať to, čím je to video také magické.“

 „Ok a čo ja s tým?“

„Vedeli by ste prísť zajtra ku nám podpísať nám prevod autorských práv k tomu videu za päťtisíc eur?“

„Päťtisíc?! Jasné! Kde a kedy?“

„Všetko Vám pošlem do mailu. Pekný deň ešte.“

V tom momente som bol naplnený energiou a až keď som znovu vstával spomenul som si na to, ako veľmi trpia moje svaly. Osprchoval som sa, obliekol a ozaj ma už pred šatňou čakala Mimi aj Gabika. V telefóne som našiel spomínané video a musel som priznať, že je ozaj chutné. Keby som vedel, že môj nepodarený wall walk bude niekoľko rokov vo všetkých médiách, asi by som sa neuspokojil s piatimi tisíckami, ale to bola budúcnosť, a v tom momente som nemohol uveriť svojmu šťastiu.