Kapitola dvadsaťosem – A som zas v p....

Ráno som si zabalil francúzske zemiaky do plastovej krabičky a Mime skontroloval tašku. Gabika nám urobila chlebík vo vajíčku, a ja som sa nevedel vynadívať na jej krásne nohy. Na sebe mala len tričko a nohavičky. Mima bola v dobrej nálade aj keď bola sklamaná, že Gabika už nebude trénovať. Bavili sme sa pri stole aj keď do ôsmej ozaj ostávali len minútky. Mima vbehla do školy presne so zvonením, tak dúfam, že ju nikto nevyhreší.


Jediné čo stálo za zmienku v práci bol oznam, že vianočný večierok bude tak ako po minulé roky moderovať Vera Wisterová, a pre veľký úspech opäť zahrá Para. Celý deň som premýšľal ako pozvať Gabiku, a kde nájsť babysitterku. Nakoniec sa mi ponúkla Zuzka z gymu. Človek musí mať aj šťastie na parťáka do tímovky. Cestou domov som sa pýtal Mimi na novú trénerku, ale jediné čo mi povedala, že to nie je Gabika, ale je dobrá s loptou. Keď sme prišli domov bol som prekvapený, že bolo zhasnuté. Až neskôr som našiel v obývačke spať Gabiku s laptopom. Prikryl som ju a zobral jej počítač. Screensaver sa vypol a na obrazovke vidím rozpísaný dokument.

Vladuško,

Prepáč, že sa s tebou lúčim iba týmto listom, ale bojím sa, že ak by som sa chcela rozlúčiť osobne, nedokázala by som to. Dostal si sa mi pod kožu a ak by som s vami zostala ešte pár týždňov, už by ma do Argentíny nikto nedostal. Odpusť mi, ale na tomto sne som pracovala príliš dlho a tvrdo len preto, aby som ho len tak hodila za hlavu. Neviem prečo sa ti ospravedlňujem, nič zlé som neurobila, a aj tak sa cítim, ako by som niekoho zrádzala. Od rána ti píšem tento list, mám len pár viet a pol fľaše vína je už preč. Každopádne odchádzam. Prečo som ťa stretla?! Prečo som ťa len musela stretnúť? Áno, potreboval si moju pomoc a oplatil si mi ju skutočnou láskou. A ja krava som sa do teba zamilovalo jak taká pubertiačka. Kurva, prečo som musela akurát teraz naraziť na tak perfektného chlapa. Vieš že ma to normálne fyzicky bolí, sedieť tu a písať ti tento list? Nevieš. Ty teraz sedíš v práci ako zodpovedný člen spoločnosti, slobodný otec, ktorý si nemôže dovoliť vypustiť. To je také dojímavé a Miriamka je úplne super a zaslúžila by si dobrú mamu. Je presne taká, akú dcéru by som chcela aj ja jedného dňa mať. Ešte má aj talent na gymnastiku. Bože prečo?? Presne pre toto nie sú ženy premiérky a prezidentky. Dávame prednosť rodine a ja som nikdy nerozumela prečo to tie sliepky robia a teraz som presne tu. Ja som si hovorila, že mne sa to nikdy stať nemôže, že ja som iná... No pozri na mňa, mala by som sa preplieskať. Shiiit kde máš ďalšie víno. Asi už viem prečo sa cítim tak zle. Prepáč. Je lepšie pretnúť to hneď teraz. Musím ísť lebo sa moja vagína zas nacucne na ten tvoj krásny penis a som zase v piči. Musím to rýchlo dopísať, pobaliť sa vypadnúť skôr, ako prídeš domov.


Pobozkám ju na čelo a usmejem sa pri jej chrápaní. Vrátim sa do kuchyne, s Mimou ďalej cvičíme veľké písané M. Rozmýšľam, čo bude ďalej. Čo by som mal urobiť. Čo je správne. Čo je správne? Uložil som Mimu do postele, vytiahol papier, pero a rukou napísal svoj vlastný list. Zalepil obálku a vložil ho Gabike do najvnútornejšieho vrecka jedného z jej kufrov.