Kapitola dvadsaťdeväť – Vianoce

V noci som sa zobudil na to, ako Gabika vybehla do kúpeľne vracať. Niet sa čo čudovať, víno ktoré pila bolo ešte po Kamile a tá išla vždy skôr po cene, ako po kvalite. Chcel som jej ísť chytiť vlasy, ale premohol som sa a ostal ležať. Viac jej teraz pomôžem, keď sa o ňu budem menej starať. To bude veľmi ťažké, lebo by som pre ňu bol ochotný urobiť čokoľvek. Cestou z kúpeľne zakopla, a ja som si musel zakusnúť do pery, aby som jej nešiel na pomoc. Namiesto mňa však vyšla Mima. Prehadzoval som sa v posteli a nevedel zaspať. Asi po hodine sa Mima vrátila do svojej izby, ale mne sa stále nedarilo zaspať. Premýšlal som či Gabiku ešte uvidím, alebo v noci zmizne a ja dostanem len rozlúčkový email.  

Zobudil ma ranný budík a ja som načúval, či je už niekto hore. Otvoril som dvere na obývačke a potešil som sa, že Gabika je ešte stále tam. Zobudil som Mimu a spustila sa naša ranná rutina. Boli sme už skoro vo dverách keď sa ukázala aj Gabika.

„Bože, ja som sa včera opila.“

„Keby len to, ešte si mi aj ogrcala záchod.“

„Ja to upracem.“

„Netreba, už som to poutieral.“

Bez rozlúčky som zatvoril dvere. Trhalo mi to srdce a ešte som musel aj Mime vysvetľovať, prečo som bol na Gabiku taký hnusný.

Prvý workout po chorobe bol prekvapivo jednoduchý. Už som aj zabudol aké to je cvičiť bez svalovice z predchádzajúcich dní. To bolo prvýkrát čo som na hero workout povedal, že sa to dalo. Dušan ocenil moje nasadenie a tak som sa spokojný vybral do šatne. Vo dverách som skoro vrazil do Veroniky na barlách. Čakal som, že jej zranenie bude súvisieť s ľadovým chodníkom, ale nemal som pravdu.

„Dojebala ma jebačka.“

„Kúpili ste si sexswing a nevydržali hmoždinky?“

„Skôr sme si nekúpili protišmykovú rohožku do sprchy, ale to s tým sexswingom sa mi páči. Budem to používať.“

„Presne tak, pravda by si nemala miešať do cesty dobrému príbehu.“

„No a ty sa máš ako? Už si zdravý?“

Stislo mi srdce a okamžite som jej vyklopil ako nádherne nám bolo spolu doma chorým. Ako som si prečítal jej list plný vínnej pravdy, a že sa bojím ísť domov, lebo je možné, že tam už nebude. Len ma objala a povedala, že to bude dobré. Ani neviem prečo, ale hneď som jej uveril.

„Keď budeš potrebovať niečím rozptýliť hlavu, tak som ti práve poslala materiály ako sa stať crossfit trénerom.“

V tej chvíli som to ešte netušil, ale tá veta mi úplne zmenila život.