Kapitola štvrtá: Kto si, a čo si urobila s mojou ženou

Zaparkoval som auto na parkovisku a následne seba na gauč. V tvári som bol stále červený a neprestával  som sa potiť. Kamila ma pol hodinu spovedala, kde som bol a aké to bolo.

„Tak aké bolo to cvičenie?“

„Strašné. Ale zároveň dobré. Spravil som asi tridsať brušákov a drepov.“

„Naraz?“

„Trikrát po desať. Ale to bolo po trištvrte hodiny cvičenia, čo vraj bola len rozcvička.“

„Wow, tak to by som chcela vidieť.“

„Nechcela, ver mi, nebol na mňa pekný pohľad.“

Rozosmiala sa a ja som si uvedomil, že som jej smiech už veľmi dávno nepočul. Potom zvážnela a opýtala sa, kedy idem znovu. Do tej chvíle mi ani len nenapadlo, že by som sa do tej pekelnej diery vrátil, ale keď som videl ten jej pohľad, zaváhal som. Snažil som sa to zahrať na peniaze.

„Za päťhodinový kurz chcú sedemdesiatpäť éčok a ten musíš absolvovať, len aby som sa vôbec mohol zapísať.“

Kamila sa niekam rozbehla a o pár sekúnd bola späť aj s prachmi v ruke.

„Tu máš, ale ak ani ten kurz nedokončíš, tak mi ich vrátiš. Dobre?“

Ani keby som mal sto pokusov, nenapadne mi táto možnosť. Za všetky tie roky sa nikdy nestalo, že by šli peniaze od nej ku mne. Nevedel som ako reagovať. Nič som nehovoril, a ona tam len stála s bankovkami v natiahnutej ruke. Rýchlo som sa snažil nájsť ďalší dôvod prečo nie, ale trvalo mi to tak dlho, až jej úsmev začínal striedať smútok.

„Tak dobre.“

Vložil som si peniaze do vrecka košele a Kamila sa ku mne pritlačila na gauči. Spolu sme uložili Mimu a potom sme pozerali nejakú reláciu s Adelou, ale vlasne sme ju celú prekecali. Zaspala mi na ramene a ja som ostal sám vo svojich myšlienkach. Premýšlal som, čo stalo s tou semetrikou, čo tu bývala ešte pred pár dňami. Či sa ona zas nenamočila do nejakého multilevel marketingu. Buď to, alebo ma podvádza. Možno je s ním tehotná a nabúchal ju. To by vysvetlovalo, prečo ten nedávny sex.

„Ukludni sa Vlado, čas ukáže.“ Povedal môj vnútorný hlas.

Dal som mu za pravdu, zobral Kamilu do postele, a zaspal ako drevo.